Studijska Posjeta: Razmjena iskustava u prevenciji trgovine ljudima

Studijska Posjeta: Razmjena iskustava u prevenciji trgovine ljudima
81.jpg

U periodu od 23. do 25. oktobra 2023., tim našeg udruženja je boravio u studijskoj posjeti organizacijama Astra - Anti Trafficking in Action i ženskom romskom centru „Bibija“, Republika Srbija. Ova posjeta, podržana finansijski  od strane Trag Fondacije kroz Fond za Studijske posjete, imala je za cilj dublje razumijevanje strategija i aktivnosti usmjerenih na prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima.

Tokom posjete organizacijama fokus je bio na aktivnostima koje se provode u Bosni i Hercegovini i Srbiji sa ciljem sprječavanja trgovine ljudima. Ovaj period razmjene znanja obuhvatio je diskusije o najboljim praksama, izazovima i inovativnim strategijama u ovom području. Važnost saradnje između organizacija koje djeluju u regiji naglašena je kao ključna u borbi protiv ovog ozbiljnog globalnog problema.

Studijska posjeta je pružila vrijedne uvide i otvorila put za buduću saradnju, omogućavajući da se znanje i iskustvo steknuto u radu na ovim važnim pitanjima podijele i unaprijede na korist zajednica u obje države.