Predstavnici Udruženja žena Romkinja "Bolja budućnost" grada Tuzla aktivno uključeni/e u edukaciju o prevenciji nasilja i međuvršnjačkom nasilju

Predstavnici Udruženja žena Romkinja "Bolja budućnost" grada Tuzla aktivno uključeni/e u edukaciju o prevenciji nasilja i međuvršnjačkom nasilju
42.jpg

Predstavnici Udruženja žena Romkinja "Bolja budućnost" grada Tuzla su aktivno učestvovali na edukaciji koju je organizirala Fondacija tuzlanske zajednice, s ciljem suočavanja s problemom nasilja i međuvršnjačkog nasilja koji negativno utječu na mnoge živote, osobito na djecu, ostavljajući ih beznadnima s trajnim posljedicama.

U periodu od 22. do 24. maja 2023.godine  , predstavnici Udruženja su zajedno s predstavnicima Osnovne škole "Kiseljak", Doma zdravlja Tuzla, Centra za socijalni rad Tuzla, Evanđeoske Crkve Tuzla, Udruženja Zemlja djece u BiH i MIOS - Interaktivne otvorene škole, održali konstruktivne razgovore o važnosti suradnje stručnjaka u sprečavanju ovog problema u školama i zajednicama.

Učesnici  su uspostavili Pedagošku radionicu čija je glavna svrha uključivanje i zadržavanje djece i mladih u obrazovnom procesu te osiguravanje da nijedno dijete ne bude isključeno niti zapostavljeno tijekom školovanja.

Ova Pedagoška radionica jedna je od mjera koje provodi Fondacija u sklopu projekta "Inkluzivni razvoj zajednice Kiseljak za unapređenje socijalno-ekonomskog aspekta života građana, posebno Roma". Projekt financijski podržava Freudenberg fondacija i Ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj SR Njemačke.