Predstavnice i članice Udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“ prisustvovale kantonalnom projektu "O Romale, o Chavale"

Predstavnice i članice  Udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“ prisustvovale  kantonalnom projektu "O Romale, o Chavale"
82.jpg

Predstavnice i članice  Udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“ su sa oduševljenjem prisustvovale kantonalnom projektu naziva "O Romale, o Chavale". Učenici i učenice Gimnazije "Ismet Mujezinović", zajedno s ostalim sudionicima projekta, na izuzetno zanimljiv način predstavili su značaj romskog jezika na našim prostorima te šire.

Ovom prilikom želimo izraziti zahvalnost Gimnaziji "Ismet Mujezinović" na srdačnom pozivu i, prije svega, na istaknutom naglasku na očuvanju romskog jezika. Projekt je pružio izvanrednu priliku da se istakne bogatstvo i važnost romskog jezika unutar naše zajednice, podsjećajući nas na njegovu kulturnu i historijsku  važnost.

Sudjelovanje na ovakvim inicijativama potiče svijest o važnosti očuvanja jezika i kulture te potiče dijalog i razumijevanje među različitim zajednicama.