World Vision Bosna i Hercegovina i Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla pružili podršku za više od 50 romskih učenika/ca u osnovnim i srednjim školama

World Vision Bosna i Hercegovina i  Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla pružili podršku za više od 50 romskih učenika/ca u osnovnim i srednjim školama
66.jpg

UŽR  "Bolja budućnost" grada Tuzla nedavno je organizovalo nesebičnu akciju kako bi pomoglo učenicima/cama osnovnih i srednjih škola u Tuzli. Kroz ovu inicijativu, udruženje je izvršilo podjelu školskog pribora, odjeće i obuće za učenike i učenice u potrebi.

Jedan od ključnih doprinosa ovoj akciji dolazi od strane World Vision Bosna i Hercegovina, koji su obezbijedili školske torbe, odjeću i obuću za učenike i učenice iz romskih zajednica. Ova saradnja pokazuje snagu zajedničke brige za mlade i njihovo obrazovanje.

Osim toga, naše udruženje je  izvršilo i uplatu mjesečnih autobusnih karata za 12 učenika/ca koji/je pohađaju srednju školu. Ova inicijativa ima za cilj olakšati pristup obrazovanju i podržati romske srednjoškolce.