Obilježena 23. godišnjica Udruženja Žena Romkinja "Bolja Budućnost" grada Tuzla

Obilježena 23. godišnjica Udruženja Žena Romkinja "Bolja Budućnost" grada Tuzla
95.jpg

Udruženje žena Romkinja "Bolja budućnost" obilježilo je svoju 23. godišnjicu predanim radom na jačanju položaja Romkinja i romske zajednice u Bosni i Hercegovini. Naše udruženje je posvećeno  promociji  i zaštiti prava, obrazovanju, kulturnom nasljeđu i ekonomskom osnaživanju romske zajednice kroz različite projekte, edukacije, radionice i kampanje.

Tokom proteklih godina, Udruženje je pružalo snažnu podršku Romkinjama, potičući ih da ostvare svoje potencijale i postignu svoje ciljeve. Naš rad nije samo rezultirao postignućima, već je i učvrstio odlučnost da se i dalje borimo za pravednost, jednakost i prosperitet svih članica i članova romske zajednice.

U sklopu obilježavanja 23. godišnjice, članice Udruženja "Bolja budućnost" zajedno sa predstavnicima institucija održale su poseban događaj. Ova prilika nije samo bila za slavlje, već i podsjećanje na važnost zajedništva i solidarnosti u radu prema boljoj budućnosti. Kolektiv našeg Udruženje izražava zahvalnost svim članicama, partnerima, donatorima i podržavaocima koji su pridonijeli našem putu.

Sada, sa istim entuzijazmom i posvećenošću, nastavljamo  graditi mostove između kultura, podržavati jedna drugu i težiti ostvarivanju vizije pravednijeg i inkluzivnijeg društva.