Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona sastao se sa predstavnicima UŽR „Bolja budućnost“ radi podrške i razmjene informacija

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona sastao se sa predstavnicima UŽR „Bolja budućnost“   radi podrške i razmjene informacija
41.jpg

Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla  i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona održali su sastanak radi razmjene informacija i mogućnosti podrške udruženju. Na sastanku su sudjelovali ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK, gospodin Fadil Alić, i pomoćnik ministra za socijalnu i dječiju zaštitu, gospodin Edin Šestan te Indira Bajramović, direktorica udruženja, i socijalna radnica Amra Čaškić.

Glavni cilj sastanka bio je podijeliti informacije o radu udruženja tokom ranijeg perioda te istražiti mogućnosti za podršku Ministarstva radu i aktivnostima udruženja. Na sastanku su također predstavljene aktivnosti Ženske romske mreže "Uspjeh" i Udruženja žena Romkinja "Bolja budućnost" iz Grada Tuzla, te njihov rad na području Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo je predstavilo javne pozive za materijalnu pomoć kroz koje pruža podršku radu svih udruženja na području Tuzlanskog kantona. Ovi pozivi otvaraju mogućnost za udruženja da apliciraju i ostvare financijsku podršku za svoje projekte i aktivnosti.

Ovaj sastanak predstavlja važan korak u jačanju suradnje između našeg udruženja i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.