Ministar Gazdić i direktorica UŽR „Bolja budućnost“ Indira Bajramović razgovarali o izazovima sa kojima se suočava romska omladina

Ministar Gazdić i direktorica UŽR „Bolja budućnost“ Indira Bajramović  razgovarali o izazovima sa kojima se suočava romska omladina
75.jpg

Tuzla, 6. oktobra  – Danas je održan konstruktivan sastanak između direktorice Udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla Indire Bajramović i  gospodina Damira Gazdića, ministra Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK. Sastanak je bio posvećen problema s kojima se suočavaju mladi Romi i Romkinje kako unutar društva tako i unutar vlastite zajednice.

U toku razgovora, direktorica udruženja je iznjela ključne probleme sa kojima se romska zajednica suočava, ističući poteškoće u pristupu obrazovanju, zapošljavanju te društvenoj integraciji. Ministar Gazdić je pažljivo saslušao te naglasio svoju odlučnost u saradnji kako bi se ovi izazovi prevladali.

Ovo obećanje saradnje predstavlja korak naprijed u borbi za pravednije i inkluzivnije društvo, te pokazuje posvećenost u rješavanju pitanja koja utječu na mlade Rome i Romkinje.