"Karta za obrazovanje": Inicijativa koja pomaže talentovanim učenicima da prevaziđu prepreke i ostvare svoj puni potencijal

"Karta za obrazovanje": Inicijativa koja pomaže talentovanim učenicima da prevaziđu prepreke i ostvare svoj puni potencijal
27a.jpg

Erna je mlada i talentovana učenica srednje mješovite škole u Tuzli koja se ističe u svijetu frizura. Kao buduća frizerka, njena strast prema ovoj profesiji vodi je ka uspjehu, ali kao i mnogi drugi talentovani učenici koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica suočava se sa brojnim preprekama koje mogu utjecati na njen uspjeh.
Kako bi joj se pružila podrška u daljnjem razvoju njenog talenta i obrazovanja , UŽR „Bolja budućnost“ uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice organizirala je kampanju "Karta za obrazovanje" , u sklopu koje su prikupljena sredstva za kupovinu mjesečnih autobusnih karti za učenike i učenice srednjih škola koje putuju iz udaljenih ruralnih mjesta do škole u Tuzli.
Erna je bila jedna od učenica koji su bili obuhvaćeni ovom kampanjom, što joj je omogućilo da putuje do škole u kojoj se obrazuje i priprema za takmičenja i druge manifestacije u svijetu frizura. Zahvaljujući podršci koju je dobila putem ove kampanje, Erna će vjerujemo uspješno predstaviti svoj talenat na predstojećem festivalu frizura.
Ova inicijativa pokazuje da jedna mala gesta podrške može napraviti veliku razliku u životu talentovanih učenika poput Erne. Sve to je moguće zahvaljujući ljudima dobre volje širom Bosne i Hercegovine koji su podržali kampanju "Karta za obrazovanje" na platformi doniraj.ba.

Mi nastavljamo sa ovakvim inicijativama koje će talentovanim učenicima pružati podršku u njihovom daljnjem razvoju i obrazovanju.