Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Četvrtak, 10 Novembar 2022 14:01

JAVNI POZIV za dostavljanje ponude za snimanje i emitovanje tematskih TV emisije

U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner pod granta „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“ raspisuje:

 JAVNI POZIV za dostavljanje ponude za snimanje i emitovanje tematskih TV emisije

 Pozadina zadatka:

 U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner provodi grant „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“. Sveukupni cilj projekta je „Bolji pristup i poboljšanje pružanja usluga za žene iz manjinskih i ugroženih skupina“. Aktivnosti projekta se provode u partnerstvu između aplikantskog udruženja “Bolja buducnost” Tuzla, Udruženja “Romska djevojka-Romani ćej” iz Prnjavora i udruženja Romkinja centar za majke „Nada“ Kakanj. Pojedine aktivnosti projekta se implementiraju sa članicama ženske romske mreže „Uspjeh“.

 Cilj zadatka:

 Osnovni cilj zadatka je snimanje i emitovanje 3 tematske TV emisije u okviru kampanje 16 dana aktivizma  koja će se implementirati u periodu od 25. novembra do 10.decembra 2022. Koncept emisije u trajanju od najmanje pola sata, a ne više od sat vremena treba uključivati snimanje TV emisije u studiju medijske kuće uz učešće profesionalnog/e voditelja/ice. S obzirom da ovaj javni poziv uključuje razvoj i izradu 3 zasebne TV emisije samim tim i teme emisije su podjeljene na sljedeće oblasti:

  1. Sigurne kuće i pristup sigurnim kućama od strane Romkinja .
  2. Rodno-zasnovano nasilje prema Romkinjama u skladu sa sa kreirarnom sažetom politikom dostupnom na sljedećem linku: https://www.bolja-buducnost.org/index.php/bs/component/k2/item/673-kada-zakoni-ne-vrijede-jednako-rodno-zasnovano-nasilje-prema-romkinjama
  3. Femicid

 

Svaka od navedenih emisija treba sadržavati i kratki osvrt na situaciju sa pandemijom COVID-19 u kontekstu pružanja usluga marginalizovanim grupama za vrijeme humanitarnih i drugih kriza.

 

Cjelokupni dokument javnog poziva možete preuzeti ovdje. 

pogledano 86 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo