Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Ponedjeljak, 29 Avgust 2022 09:59

Javna debata „ZAJEDNO u borbi protiv trgovine djecom. Prekinimo lanac trgovine – djeca nisu roba!“

U Tuzli je 26.08.2022 održana javna debata „ZAJEDNO u borbi protiv trgovine djecom. Prekinimo lanac trgovine – djeca nisu roba!“. 

Javnu debatu organizovalo je Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla  u okviru istoimene kampanje koju, u toku avgusta, realizuje UG “Budućnost” iz Modriče u saradnji sa članicama Mreže RING i SNAŽNIJI GLAS ZA DJECU BIH u vidu javnih događaja u 11 gradova Bosne i Hercegovine. Ova debata je dio kampanje koju su podržali Evropska Unija i Vijeće Evrope, kroz svoj zajednički program. Cilj javne debate  je bio upoznati učesnike i učesnice sa rizicima s kojim se suočavaju djeca naročito iz ranjivih i marginalizovanih grupa, oblicima iskorištavanja djece i metodama za privlačenje djece, kako prepoznati djecu žrtve trgovine, način reagovanja i postupanja. 

Tokom debate načinjen je i  osvrt na na trenutnu situaciju i zakonska rješenja koja regulišu zaštitu žrtava trgovine ljudima, ali i mogućnosti unapređenja saradnje svih relevantnih aktera u lancu podrške.

pogledano 296 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo