Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Petak, 04 Februar 2022 13:59

JAVNI POZIV za dostavljanje ponude za snimanje i emitovanje tematskih TV emisije

U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner pod granta „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“ raspisuje: JAVNI POZIV  za dostavljanje ponude za snimanje i emitovanje tematskih TV emisije. 

Osnovni cilj zadatka je snimanje i emitovanje 3 tematske TV emisije u okviru kampanje mjesec dana ženskog romskog aktivizma pod nazivom „Moje je pravo, a ne privilegija“ koja će se implementirati u periodu od 08. Marta do 08. Aprila 2022. Koncept emisije u trajanju od najmanje pola sata, a ne više od sat vremena treba uključivati snimanje TV emisije u studiju medijske kuće uz učešće profesionalnog/e voditelja/ice. S obzirom da ovaj javni poziv uključuje razvoj i izradu 3 zasebne TV emisije samim tim i teme emisija su podjeljene na sljedeće oblasti:

  1. Obrazovanje romskih djevojčica u skladu sa kreirarnom sažetom politikom dostupnom na sljedećem linku: https://www.bolja-buducnost.org/index.php/bs/component/k2/item/677-zacarani-krug-nejednakosti-gdje-su-romske-djevojcice-u-obrazovanju.
  2. Rodno-zasnovano nasilje prema Romkinjama u skladu sa sa kreirarnom sažetom politikom dostupnom na sljedećem linku: https://www.bolja-buducnost.org/index.php/bs/component/k2/item/673-kada-zakoni-ne-vrijede-jednako-rodno-zasnovano-nasilje-prema-romkinjama
  3. Značaj i doprinos Platforme za unaprijeđenje prava i položaja Romkinja u BiH , dokument dostupan na https://www.zrm-uspjeh.ba/index.php/bs/dokumenti

 Svaka od navedenih emisija treba sadržavati i kratki osvrt na situaciju sa pandemijom COVID-19 u kontekstu pružanja usluga marginalizovanim grupama za vrijeme humanitarnih i drugih kriza.

 Goste u emisiji u skladu sa tematikom svake od emisije obezbjeđuje Udruženje žena Romkinja “Bolja budućnost” grada Tuzla sa svojim lokalnim partnerima. Na ovaj javni poziv se mogu prijaviti lokalne, kantonalne, entitetske i nacionalne  televizijske kuće s tim da će se prednost dati onim medijskim kućama koje svojim signalom pokrivaju projektne lokacije Tuzla, Kakanj i Prnjavor.

Kompletan poziv možete preuzeti ovdje. 

 

 

 

pogledano 707 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo