Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Utorak, 21 Decembar 2021 11:49

Nagrada „Goran Bubalo“ za humanost, prava Romkinja, mirovno obrazovanje i prava LGBTIQ+ zajednice

Sarajevo, 10. 12. 2021. – Aktivisti Nihad Suljić i Indira Bajramović te Centar za mirovno obrazovanje i BH Povorka ponosa ovogodišnji su dobitnici Mirovne nagrade „Goran Bubalo“, koju dodjeljuje Mreža za izgradnju mira, saopšteno je iz ove organizacije. Nagrada, koja je ustanovljena 2013. a dodjeljuje se pojedincima, školama i organizacijama koje doprinose izgradnji mira i promociji ljudskih prava, od 2020 godine nosi ime Gorana Bubala u znak sjećanja na pokojnog osnivača i predsjednika Mreže. Tako je žiri ove godine prepoznao humanost i zalaganje Nihada Suljića za prava i slobode osobama u pokretu u BiH, kao i višedecenijski rad Indire Bajramović u borbi za prava i sigurnost Romkinja i ali rodnu ravnopravnost svih žena u Bosni i Hercegovini.

Kao jedna od najvećih koalicija organizacija i škola u BiH, „Mreža mira“ ovom nagradom nastoji skrenuti pozornost na napore i uspjehe ljudi, organizacija i škola koje služe kao uzor i motivacija drugima da djeluju oblasti tolerancije i izgradnje mira. Ovogodišnja dodjela obogaćena je projekcijom filma o pokojnom osnivaču Mreže, obraćanjem ranijih dobitnika te razgovorom o miru, građanskim slobodama i ljudskim pravima.

pogledano 614 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo