Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Ponedjeljak, 25 Oktobar 2021 10:16

JAVNI POZIV za dostavljanje ponude za snimanje i emitovanje tematskih TV emisija u Tuzli, Kakanju i Prnjavoru.

U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner pod granta „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije“ raspisuje: JAVNI POZIV  za dostavljanje ponude za snimanje i emitovanje tematskih TV emisija u Tuzli, Kakanju i Prnjavoru.

 Pozadina zadatka: U okviru regionalnog projekta “Sprovođenje normi, mijenjanje stavova”, koji finansira Evropska unija, a provodi UN Women, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla kao implementacijski partner provodi grant „Koristimo dostupne mehanizme kako bismo se zaštitili od nasilja i diskriminacije . Sveukupni cilj projekta je „Bolji pristup i poboljšanje pružanja usluga za žene iz manjinskih i ugroženih skupina “. Aktivnosti projekta se provode u partnerstvu između aplikantskog udruženja “Bolja buducnost” Tuzla, Udruženja “Romska djevojka-Romani ćej” iz Prnjavora i udruženja Romkinja centar za majke „Nada“ Kakanj.  Projekat se implementira na području Tuzle, Kaknja, Prnjavora i Vukosavlja.

 Cilj zadatka: Osnovni cilj zadatka je snimanje i emitovanje tematske TV emisije u okviru 16 dana aktivizma protiv rodno-zasnovanog nasilja. (više o kampanji 16 dana aktivizma: https://arsbih.gov.ba/znacajni-datumi/16-dana-aktivizma/ ). Koncept emisije u trajanju od najmanje pola sata treba uključivati snimanje TV emisije  u studiju medijske kuće  uz učešće profesionalnog voditelja/voditeljke. Tema emisije je u oblasti zaštite od rodno-zasnovanog nasilja te se zasniva na mjerama i preporukama Platforme za unaprjeđenje prava položaja Romkinja u BiH u toj specifičnoj oblasti (Platforma dostupna na: https://www.zrm-uspjeh.ba/index.php/bs/dokumenti ). Emisija treba da sadržava i osvrt na situaciju sa pandemijom COVID-19 u kontekstu  pružanja usluga marginalizovanim grupama za vrijeme humanitarnih i drugih kriza. Goste/gošće u emisiji (od 3-4) obezbjeđuje implementacijski partner sa svojim lokalnim partnerima.

Cjelokupan tekst javnog poziva možete preuzeti ovdje. 

pogledano 634 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo