Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Utorak, 19 Oktobar 2021 14:32

Promovisanje i ostvarivanje prava za socijalno ugrožene kategorije

U sklopu projekta "Promovisanje i ostvarivanje prava za socijalno ugrožene kategorije " koje Udruženje žena Romkinja "Bolja budućnost" grada Tuzla provodi uz finansijsku podršku gradske uprave Tuzla održavamo inforamativne sastanke u zajednicama, radionice građana sa predstavnicima institucija , a sa cilje pomoći Romima i Romkinjama u ostvarivanju prava iz oblasti socijalne zaštite. Projektom se omogućuje da najamnje 30 Roma/kinja uz asistenciju ovog projekat kroz pokrivanje troškova taksi ostvare pravo na tuđu njegu i pomoć. 

U skladu sa ciljevima Akcionog plana za Rome Grada Tuzla 2018-2021 ciljevi i ovog projekta su da se osigura dostupnost tačnih i ažuriranih podataka o broju pripadnika romske populacije u mjesnim zajednicama gdje gravitiraju Romi koji nisu pokriveni pravima iz socijalne I zdravstvene zaštite, te da omogući Centru za socijalni rad Tuzla da prilikom ažuriranja izvrše trijažu, odnosno informišu one koji po bilo kojem osnovu mogu ostvariti to pravo, kako bi nadležnim institucijama i ustanovama pomoću potpunih lista omogućile blagovremeno i adekvatno planiranje potrebnih finansijskih sredstava za osiguranje pristupa ovim uslugama.

Osiguranje pristupa socijalnim pravima uspostaviće se sistemski mehanizam za praćenje obezbjeđenja socijalne pomoći romskoj populaciji i uspostavljanje baze podataka Roma koji ostvaruju određeni vid socijalne pomoći, kao i same potrebe zajednice.

 

pogledano 568 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo