Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Utorak, 03 Avgust 2021 10:53

Zagovaranje i izgradnja pokreta

Zagovaranje i izgradnja pokreta tema je druge regionalne radionice na kojoj ucestvuju predstavnici/e UZR " Bolja buducnost" i zenske romske mreze " Uspjeh" iz Bosne i Hercegovine. Radionica se odrzava od 27 do 30 Jula 2021 u Herceg Novom u Crnoj Gori. Pored ucesnika/ca iz BiH radionici prisustvuju i regionalne zenske romske partnerske organizacije i mreze iz Srbije i Crne Gore.
"Radionica ima za cilj jacanje kapaciteta vodecih romskih NVO na Zapadnom Balkanu kako bi u svojim lokalnim zajednicama mogli zagovarati za ostvarenje svojih prava o dostajanstven zivot"-izjavila je jedna od edukatorica i ekspertica za komunikacije Dajana Pašić. 25 ucesnika/ca vodecih zenskih romskih organizacija iz regije na radionici je usaglasilo svoje akcione i komunikacijske planove koje ce im koristiti u provodjenju aktivnosti za prevenciju djecijih ugovorenih brakova. "Vrlo je vazno da smo na ovoj radionici imali priliku izraditi regionalne poruke i akcione planove za nase zagovaracke aktivnosti. Steceno znanje ce nam pomoci da zajedno radimo na prevenciji i smanjenju broja slucajeva djecijih ugovorenih brakova kako na nacionalnom tako i regionalnom nivou" izjavila je Snjezana Mirkovic clanica zenske romske mreze " Uspjeh" u BiH. Radionica se odrzava kao dio regionalnog projekta " Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na zapadnom Balkanu III" koji podrzava Austrijska razvojna saradnja kroz Care International, Balkans.
pogledano 733 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo