Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Petak, 12 Mart 2021 11:13

Indira Bajramović je aktivistkinja, mentorica, ekonomistica i heroina

Indira Bajramović je aktivistkinja, mentorica, ekonomistica i heroina koja je svoj život posvetila poboljšanju položaja žena Romkinja u BiH. Kao direktorica asocijacije žena Romkinja „Bolja budućnost“ iz #Tuzla, osnovane prije 20 godina, prva je Romkinja koja je pokrenula NVO u ??. Za svoj rad dobila je mnogobrojne nagrade i priznanja ?, među kojima je i priznanje #EU za integraciju Romkinja 2019. godine. Prva je Romkinja, i za sada jedina, koja je bila predsjedavajuća savjetodavnog tijela Vijeća ministara BiH - Odbor za Rome koji okuplja predstavnike/ce resornih ministarstava oba entiteta i Brčko Distrika kao i predstavnike/ce romske populacije.
„Mogu reći da sam ponosna na svoj doprinos u promjeni mišljenja i stavova u romskim zajednicama, da sada kada pogledam iza sebe u nazad 10 godina vidim promjene i srećna sam sto sam dio tih promjena.“ – Indira Bajramović
Pogledajte Indirinu priču ➡️ https://bit.ly/2Ul8eb4
pogledano 762 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo