Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Srijeda, 28 Oktobar 2020 11:35

Akcija čiščenja romske zajednice na Kiseljaku kod Tuzle

U okviru projekta „Suzbijanje širenja i ublažavanje najgorih negativnih učinaka pandemije COVID-19 u marginaliziranim zajednicama na zapadnom Balkanu“ koji finansira ured/kancelarija Federalnog ministrastva vanjskih poslova Savezne republike Njemačke, a implementira CARE International Balkans u saradnji sa Udruženjem žena Romkinja “Bolja buducnost” grada Tuzla u romskoj zajednici na Kiseljaku kod Tuzle održana je akcija čiščenja romskog mezarja. Romsko mezarje se nalazi u samom centru zajednice te je isto bilo dosta zapušteno i na njemu se nalazila velika količina smeća što povećava rizik od širenja zaraznih bolesti.

 

Značaj aktivnosti: Čišćenje i  prevencija širenje bilo kakvih zaraznih bolesti što je posebno značajno u vrijeme pandemije virusa COVID 19 okupljeni volonteri/ke njih oko 10 su očistili mezarje. Ovo je značajno i iz kulturoloških razloga jer se radi o jednom od rjetkih isklučivo romskih mezarja u BiH.

pogledano 53 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo