Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Četvrtak, 15 Oktobar 2020 09:44

Pružena podrška obrazovanju za 166 romskih učenika/ca

Kvalifikovane ljudske snage bez sumnje jedni su od najodlučujućih elemenata razvoja i napretka jednog društva. Doprinos obrazovanju je zapravo doprinos čovjeku. Ulaganje u čovjeka je najtrajnije i najproduktivnije ulaganje. Udruuženje žena Romkinja "Bolja budućnost" grada Tuzla uz podršku OAK fondacije kroz TRAG Fondaciju i ove školske godine je pružilo podršku djeci koja nisu u  zbog loše materijalne situacije nisu u mogućnosti da nabave osnosne školske potrepštine i radi toga vrlo često se ne obrazuju , a koja itekako mogu biti uspješna ukoliko im se ukaže prilika za to.

Podršku kroz članice organizacije i pojedinke ženske romske mreže " Uspjeh" pružili smo za 166 romskih učenika/ca u osnovnim, srednjim školama i fakultetu u Tuzli, Visokom, Bijeljini, Kaknju, Donjem Vakufu i Prnjavoru. Podrška se sastojala od kompletnog školskog pribora, odjeće i obuće.

pogledano 375 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo