Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Petak, 13 Decembar 2019 09:19

Ženska mreža BiH – 10. godina djelovanja u zaštiti i promociji prava žena djevojčica u BiH

Ženska mreža Bosne i Hercegovine organizovala je  redovnu godišnju konferenciju s kojom ove godine obilježava deset godina djelovanja na zaštiti i promociji prava žena i djevojčica u Bosni i Hercegovini! Konferencija je održana  u Sarajevu, u hotelu Holywood od 11-13.12.2019.g.  Konferencija Ženske mreže BiH je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu okupe sve one i oni koje/i se u svom svakodnevnom poslovnom i privatnom životu zalažu za unaprijeđenje kvalitete života žena i djevojčica u Bosni i Hercegovini.

Kroz zanimljive i interaktivne panele na kojima su govorile stručnjakinje ŽMBiH, predstavnice lokalnih institucija i braniteljice ženskih prava u BiH,  obradile su teme poput: Nulta tolerancija na sve oblike nasilja nad ženama i djevojčicama; Niti jedna zapostavljena  – Rodno osjetljive politike socijalne zaštite , Ekonomski neovisna i slobodna – Ekonomsko osnaživanje – zapošljavanje i žensko poduzetništvo; Žene i obrazovanje, feministička teorija i istraživanja; Mir sa ženskim licem – mirovni aktivizam i suočavanje sa prošlošću; 40% nije ravnopravnost – žene u javnom i političkom životu; Niti jedna žena nevidljiva – prava marginalizovanih žena; Zdravlje žena i djevojčica nije privilegija, te predstaviti i lokalne gender zalagačke planove. Naš cilj je da promislimo o svojim dosadašnjim iskustvima i definišemo planove za aktivnosti naredne godine u kontekstu EU integracije i lokalnih izbora u BiH.

Jedna od moderatorica panela posvecenom Obrazovanju i istraživanju bila je i direktorica Udruženja žena Romkinja "Bolja budućnost" grada Tuzla Indira Bajramović.

Konferencija se realizovala u sklopu projekta “Ženska prava – Agenda za pozitivne promjene”, koju finansira Evropska unija, a realizuje Fondacija CURE (CURE) i Fondacija za osnaživanje žena (FWE) i u sklopu projekta „Institucionalna podrška Ženskoj mreži BiH“ kojeg podržava TRAG Fondacija iz Beograda.

pogledano 122 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo