Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Srijeda, 05 Juni 2019 14:37

Podrška izborima na zapadnom Balkanu: promicanje izbornog sudjelovanja Roma/kinja na zapadnom Balkanu.

Podrška izborima na zapadnom Balkanu: promicanje izbornog sudjelovanja Roma/kinja na zapadnom Balkanu.

Događaj u Varšavi u organizaciji OSCE-Ured za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).Glavni ciljevi radionice su:

  • podići svijest o ograničenom izbornom sudjelovanju Roma/kinja na zapadnom Balkanu; i
  • biti forum za razmjenu dobrih praksi u promicanju uključivanja Roma/kinja u saradnji s odgovornim institucijama u praćenju izbornih preporuka iznesenih u izvještajima o promatranju izbora, kao i preporuke ODIHR-ovog „Trećeg izvještaja o statusu: provedba akcijskog plana“ o poboljšanju položaja Roma i Sinta unutar područja OSCE, za Rome, sa Romima ”.

U tu svrhu, na skupu će sudjelovati 35 sudionika sa Zapadnog Balkana, među njima i romski političari, članovi parlamenata i stručnjaci u izvršnim strukturama, članovi promatračkih organizacija građana, stručnjaci iz međunarodnih organizacija, kao i aktivisti i predstavnici civilnog društva koji rade na promicanju sudjelovanja Roma/kinja u javnom i političkom životu.

ODIHR će podijeliti s ključnim službenim izbornim sudionicima zaključke posjeta i istaknuti dodatne korake koje trebaju  razmotriti uoči budućih izbora.

Događaj organizira ODIHR kroz projekt Podrška izborima u zemljama Zapadnog Balkana koji finansiraju Europska unija i Austrijska razvojna agencija.

pogledano 358 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo