Foto galerija

Video kutak

Dokumenti

Donatori

 

Dobrodošli

Udruženje žena Romkinja (UŽR) “BOLJA BUDUĆNOST” je registrovano kao lokalna, neprofitna nevladina organizacija koja je vaspitno-obrazovnog i socijalno-humanitarnog karaktera.

Pročitaj više...
Petak, 19 Oktobar 2018 09:55

Nizom aktivnosti Udruzenje zena Romkinja "Bolja buducnost" obiljezilo Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

U okviru obilježavanja 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla i Udruženje "Zemlja djece u BiH u suradnji sa Fondacijom „Lara“ iz Bijeljine i članicama Mreže RING, organizovali su 18.10.2018. godine uličnu akciju/preformans. 
Kampanja “Djeca u pokretu, djeca bez pratnje – reaguj i spriječi trgovinu ljudima“ u sklopu koje je održana ova ulična akcija usmjerena na povećanje informisanosti i mobilizacije građana, organizacija civilnog društva, ukupne javnosti, institucija na angažman na prevenciji rizika trgovine ljudima i drugih kriminalnih aktivnosti koje se javljaju u uslovima povećanih migracija, koje su trenutno aktuelne u BiH.

na isti dan organizovana je i Javna trbina. Nevladine organizacije upozoravaju kako je uz povećan broj migranata u Bosni i Hercegovini primijećeno da bez pratnje putuje veliki broj djece. Samim tim suu riziku da postanu potencijalne žrtve krijumčarenja i trgovine ljudi, upozoravaju u Udruženju ”Bolja budućnost”. Na području Bosne i Hercegovine prije dvije godine je donesen zakon koji regulira oblast trgovine ljudima. Policija u TK revnosna je u primjeni zakona, navodi portparol MUP-a. Podsjeća da su tokom prošle i ove godine imali dva slučaja koja se odnose na trgovinu ljudima zbog prosjačenja. Djeca su najugroženija kategorija. O potrebnim reakcijama i suzbijanju trgovine djecom govorili su i perdstavnici Centra za socijalni rad, Odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala, te Službe za poslove sa starncima.

pogledano 522 puta
+387 35 298 001

Adresa

Hadži Hasan age Pašića bb
Hadži Hasan age Pašića bb
75000 Tuzla
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

Ponedeljak - Petak
Ponedeljak - Petak
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Vikend
Vikendom ne radimo